Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / COMUNICAT FTM – AMPLOAREA TENISULUI DIN NOU ÎN OBIECTIVUL PRINCIPAL
06.04.2015
COMUNICAT FTM – AMPLOAREA TENISULUI DIN NOU ÎN OBIECTIVUL PRINCIPAL
Versiune tipar
 

Amploarea tenisului din nou în obiectivul principal!

6 aprilie 2015. - Astazi, Federatia de Tenis din Republica Moldova a organizat o conferintă de presă în care au fost abordate patru momente extrem de importante privind vasta activitate pe care o înterprinde, activitate care vizează nu doar aspectul sportiv propriu-zis, ci si cel al promovării unei imagini pozitive a tării noastre pe arena internatională.

La conferinta de presa au fost prezenti: Presedintele de Onoare al FTM D-nul Vasile Dobinda, Presedintele FTM D-ra Marina Tauber, Vicepresedintii FTM D-nii Valerii Helbet si Vladimir Garstea, Membrii Biroului Federal D-na Tonu Olga, D-l Cusnir Grigorii, D-l Climov Serghei - Directorul Scolii Sportive Specializate Republicane de Tenis, D-l Repesco Valeriu, Membrii Echipei Nationale “Fed Cup” Ciobanu Daniela, Perper Alexandra si Helbet Iulia.

Cu ocazia participării FTM la Adunarea Generală Anuală a Federatiei Europene de Tenis ce s-a desfăsurat la Lausanne, Elvetia, FTM a comunicat despre cea mai culminantă noutate din lumea tenisului autohton si anume anuntul făcut de presedintele FTM, Marina Tauber, despre dreptul acordat Federatiei de Tenis din RM, din partea Federatiei Europene de Tenis, de a găzdui în anul 2016 la noi în tară Adunarea Generala Anuala "Tennis Europe AGM".

Marina Tauber a declarat că "acest drept ne-a fost acordat ca urmare a solicitării depuse de FTM, care într-un final s-a dovedit a fi cea mai competitivă din toate tările aplicante, fapt pentru care Aparatul Executiv al Federatiei Europene de Tenis a decis în favoarea noastră.”
“Acest lucru reflectă în mod deosebit încrederea si atitudinea pozitivă a Federatiei Internaţionale de Tenis (ITF) si a Federatiei Europene (Tennis Europe) fată de activitatea Federatiei de Tenis din Republica Moldova, rezultat ce arată recunoasterea din partea forurilor internationale de profil a progresului si ascendentei FTM pe parcursul ultimilor 4 ani, dar si aliniază tara noastră în rândurile natiunilor inalt dezvoltate atat pe segmenetul sportului, a tenisului de camp, dar si evident din perspectiva mai multor indicatori generali, cum ar fi Olanda, Franta, Elvetia si altele”, a mentionat Marina Tauber.
Acest eveniment de anvergură presupune un program oficial extins (conferinte si seminare în cadrul Adunării), dar si unul social, cu participarea delegatilor celor 50 de state-membre Tennis Europe, a invitatilor de onoare de la ITF si Tennis Europe.



Astfel, Republica Moldova va fi vizitată de circa 150 de persoane din Europa si tările CSI, persoane cu functii de conducere în cadrul federatiilor de profil, dar si înalti functionari din lumea mondială a sportului, reprezentanti ai diferitelor structuri de ordin politic, social si economic, multi dintre care pentru prima dată vor vizita tara noastră. Este un mare privilegiu atât pentru FTM, cât si pentru întreaga tără de a găzdui un astfel de eveniment major, în vederea promovării unei imagini de succes a Republicii Moldova.



Un alt moment important, dar si de o semnificatie deosebită, abordat în cadrul conferintei de presă, a fost premierea de către membrii Biroului Federal al FTM, a Presedintelui de Onoare al FTM, Dl Vasile Dobândă, care la cei 91 de ani continuă să fie o personalitate notorie a societătii noastre, desfăsurând o activitate dinamică si plină de dăruire în cadrul Legislativului. Vasile Dobândă pe parcursul anilor a adus un aport inestimabil în dezvoltarea si promovarea sportului moldovenesc, în general, si a tenisului de câmp, în special. Astfel, pentru merite deosebite, Dlui Vasile Dobândă i-a fost înmânat Premiul Onorific oferit Federatiei de Tenis din R. Moldova de către Federatia Europeană de Tenis, în cadrul Adunării Generala Anuale.

Conform deciziei Biroului Federal al FTM, in anul 2015 va fi organizat un turneu de rang national, cu prilejul Zilei Copiilor care va purta numele D-lui Vasile Dobinda.

Conferinta a abordat in mod special, si participarea echipei nationale feminină "Fed Cup", la Cupa Federatiei, ce anul acesta se va desfăsura la Ulcinj, Muntenegru, în perioada 15-18 aprilie. Componenta echipei din acest an este constituită din Anastasia Vdovenco, Daniela Ciobanu, Alexandra Perper si Iulia Helbet, cele mai puternice tenismane ale tării. Un moment special, unul inedit, de altfel, îl reprezintă nominalizarea Marinei Tauber, presedinte FTM, în calitate de căpitan al echipei.
În cadrul conferintei de presă, Marina Tauber a declarat că FTM depune toate eforturile necesare pentru a crea cele mai bune conditii de antrenamente si pregătire pentru sportivele noastre în vederea unei evolutii de succes – lucru extrem de important pentru tenisul moldovenesc si întreaga tară.

Activitatea prolifică si progresul realizat de Federatia de Tenis din R. Moldova nu ar fi fost posibile fără aportul si sprijinul plenar acordat de Fundatia "Miron Shor", condusă de Presedintele acesteia Ilan Shor, filantrop si om de afaceri, care, potrivit părerilor persoanelor marcante din tenisul national, a stat la baza renasterii acestui sport în tara noastră si ramâne a fi în continuare pilonul de sustinere a tenisului de câmp de la noi.
Toate proiectele si evenimentele organizate de către Federatia de Tenis din RM, precum si activitatea de zi cu zi a FTM se realizeazăin mare pare prin intermediul finantărilor primite de la companiile conduse de către D-nul Ilan Shor.

Potrivit spuselor conducerii FTM, "toate rezultatele noastre, toate oportunitătile de care am beneficiat, si mai ales ultimul succes obtinut de FTM pe arena internatională – găzduirea la Chisinău a Adunării Generale Anuale a Federatiei Europene de Tenis –, nu ar fi fost posibile fără sustinerea permanentă si neconditionată din partea Fundatiei "Miron Shor" si personal din partea dlui Ilan Shor, care fiind un mare iubitor al acestei probe, a contribuit decisiv la dezvoltarea ei la noi în tară, dar si la promovarea sportului în general si a unui stil de viată sănătos".

Marina Tauber a mai remarcat, că începând cu anul 2015, datorită sustinerii lui Ilan Shor, FTM va lansa un proiect grandios de dezvoltare a tenisului în regiunile tării, proiect ce presupune promovarea tenisului în mase, cu înfiintarea mai multor sectii sportive pentru copii, ce vor fi puse gratuit la dispoziţia tuturor doritorilor. Initiativa de lansare a acestui proiect vine în mod nemijlocit din partea lui Ilan Shor, care doreste astfel să contribuie la făurirea unui destin cât mai împlinit si fericit al tinerei generatii, si nu doar prin intermediul programelor educative promovate de către Fundatia „Miron Shor”, ci si prin prisma fortificării sănătătii fizice, realizării unui echilibru psihologic si obtinerii unei bunăstări generale pentru copii tării noastre.

Primul pas in aceasta directie va fi efectuat prin organizarea turneului national “Cupa de Primavara”, care va fi compus din doua turnee separate, la proba de simplu si la proba de dublu, care va intruni toate categoriile de varsta, participare afiind gratuita. Turneul se va desfasura in perioada 14-18 aprilie si va fi primul turneu din acest an, organizat pe teren deschis si va face parte din programul promovarii tenisului in mase in Republica Moldova.

Încheind conferinta de presă, Marina Tauber a exprimat recunostinta profundă fată de Ministerul Tineretului si Sportului al RM, în frunte cu D-nul Afanasenco, pentru sustinerea continuă oferita Federatiei de Tenis din RM, privind dezvoltarea si popularizarea tenisului în tara noastră.

Spre final, Presedintele FTM a exprimat sincere sale multumiri echipei de conducere al FTM, vicepresedintilor si tuturor membrilor Biroului Federal, pentru suportul si munca depusa cu dedicatie spre binele dezvoltarii tenisului in RM, pentru faptul ca sunt gata mereu sa discute orice problema indifferent de situatie, precum si pentru faptul ca sunt mereu si neconditionat alaturi, atat in momentele placute, ca acesta, cat si in cele mai grele.

Conducerea Federatiei de Tenis din RM, de asemenea aduce sincere multumiri Hotelului “Codru” pentru gazda minunata a conferintei de presa de astazi si deservirea la cel mai inalt nivel.

Serviciul de presa FTM

Federatia de Tenis din Republica Moldova
Moldovan Tennis Federation


(+373) 22 20 99 66
(+373) 79 77 85 29

http://www.ftm.md

 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 296681