Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / SUCCES EXTRAORDINAR AL MOLDOVEI LA MONDIALELE DIN TURCIA ! FETELE NOASTRE – CAMPIOANE MONDIALE LA DUBLU ȘI NU DOAR ATIT !
26.04.2015
SUCCES EXTRAORDINAR AL MOLDOVEI LA MONDIALELE DIN TURCIA ! FETELE NOASTRE – CAMPIOANE MONDIALE LA DUBLU ȘI NU DOAR ATIT !
Versiune tipar
 

Hristos a inviat !

Sfintele sarbatori de Pasti au întirziat un pic postarea acestui articol-tribut dedicat tenismenelor din Moldova, Olga Cosîc și Svetlana Kaefer (Comleva) pentru succesul lor deopotriva extraordinar,  istoric și în premieră absolută pentru tenisul nostru de veterani.

În realitate succesul a fost cu mult mai mare, pentru că aceste tinere doamne au mai cucerit și alte titluri și medalii la Campionatele mondiale de veterani (Antalya, Turcia, martie 2015)…Dar să le luam pe rînd.

Locul 5 la Campionatul mondial pe echipe.

Mai întîi Olga și Svetlana au făcut echipă și au jucat o săptămînă la Campionatul pe echipe (Cupa Young, 40+). Ghinionul tragerii la sorți a fost că au numerit în subgrupe cu puternica echipă a Franței, de 8 ori campioană mondială și care avea să devină vicecampioană mondială. Fetele noaste au cedat la limită, 1:2, unica victorie revenind Svetlanei, care a învins-o pe jucătoarea nr. 1 din Franța, Caroline Dhenin, în ghemul decisiv din setul al 3-lea, după ce  a salvat 3 mingi de meci:  6-3, 1-6, 7-6(8), meciul fiind considerat unul dintre cele mai spectaculoase ale Campionatului. A urmat apoi victorii clare asupra Irlandei, Elveției și Germaniei, pentru un onorabil loc 5 pe echipe, ceea ce constituie un rezultat remarcabil. Acest suces a fost imediat consemnat de către șeful Departamentului Veterani din cadrul Federației Internaționale de Tenis, Luca Santilli, în mesajul său de felicitare către Marina Tauber, președinta FTM.

Ploaie de titluri și medalii la Campionatul mondial individual.

Îndată după Mondialele pe echipe fetele din Moldova, în pofida efortului extrem avut în meciurile pe echipe, s-au înscris în toate probele existente în cadrul Individuallelor mondiale: simplu, dublu și dublu mixt. Iar reușita a fost una pur și simplu fantastică:

1 medalie de aur, 1 medalie de argint, 2 medalii de bronz  

- 1 titlu de campioane mondiale, 
- 1 titlu de vicecampioana
- 2 locuri 3 

Olga Cosic / Svetlana Kaefer (Comleva) - campioane la dublu W40+
- Olga Cosic - vicecampiona, Simplu W40+
- Svetlana Kaefer (Comleva) - locul 3, Simplu W40+
- Svetlana Kaefer (Comleva) / Victor Rybas (RUS) - locul 3, Dublu mixt 35+

În proba de dublu fetele noastre nu au fost favorite deloc, însa au avut o prestație extraordinară, cîstigînd toate meciurile în doua seturi, inclusiv meciul final în fața perechii favorite nr. 4 PARMAS, Mari-Liis (FIN) / POLJAKOVA, Ilona (EST), scor 6:2, 7:5.
Este cel mai mare și mai răsunător succes al tenisului de veterani din Moldova.
La simplu fetele noastre au fost favorite, respectiv Olga - 4 si Svetlana - 8, ambele ajungînd mai întîi în semifinale. Svetlana a pierdut de la favorita nr. 1, SALAS-LOZANO A (ESP), iar Olga a cîstigat semifinala contra favoritei nr. 2, KAMEN-ERROLAT, M (GER), dar a cedat și ea în finala în fața spaniolei Salas-Lozano.

Olga este și nr. 1 in lume la Dublu mixt, dar a fost nevoită sa abandoneze în turul doi al acestei probe.ÎIn schimb Svetlana, în pereche cu V.Rybas, originar din Moldova, dar care acum evoluează sub drapel rusesc, a ajuns pînă în semifinale la dublu mixt 35+.
Olga continua pînă la această data să  fie nr. 1 mondial la dublu mixt, iar la simplu se află pe locul 5 !
La dublu ambele jucătoare se află pe locul 5 în lume !
Precedentul mare succes aparține Svetlanei Comleva (Kaefer), care cîștigase doua titluri de campionă europeană la simplu și dublu feminin în 2008. Alte succese mai importante ale veteranilor includ bronz la Europenele individuale la dublu masculin 50+ (I.Cuznetov -S.Gutu), mai multe titluri de campioni internaționali ai Rusiei si României (I.Cuznetov, A,Rudi, N.Cernih, Yu.Martiscenco,S.Gutu).

În planurile imediate ale AVTM intră participarea în iunie curent a echipei feminine 50+ și a echipei masculine 55+ la Campionatul mondial pe echipe (La Baule, Franța).

AVTM-logo

ServiServiciul AVTMinfo
contact@avtm.md

Secvențe foto

 

 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 297041