Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / Campionatul naţional al amatorilor tenisului la a XV-ea ediţie
24.09.2007
Campionatul naţional al amatorilor tenisului la a XV-ea ediţie
Versiune tipar
 

cna2007.pngChişinău, 24 septembrie 2007. – Este al 15-ea an consecutiv în care Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova (AVTM) organizează Campionatul naţional al amatorilor tenisului. Competiţia se va ţine la în zilele de 28-30 septembrie a.c. pe terenurile de tenis de la Clubul “Locomotiva-777”. Faza finală se va derula duminică, 30 septembrie.

Campionatul se va desfăşura în două categorii de vîrstă la simplu – sub 45 de ani (“–45”) şi peste 45 de ani (“45+”) – şi la o singură probă comună la dublu. Este aşteptat un număr de participanţi de circa 60 de sportivi din 5 oraşe ale republicii (Chişinău, Tiraspol, Bălţi, Tighina, Cahul).

Campionii titulari la probele de simplu – bălţeanul Alexandr Malîşco (–45) şi chişinăueanul Slavian Guţu (45+) – vor avea de apărat titlurile în faţa unor jucători în bună formă şi dornici de a dobîndi şi re-dobîndi titlurile naţionale. Printre aceştia se numără multiplii campioni Igor Cuzneţov, Veaceslav Dodu şi Vladimir Iampolschi, dar şi mai tînărul şi talentatul Andrei Razimovschi, care a încheiat sezonul 2006 pe locul 1 (–45), fără însă ca să deţină vreun titlu naţional. Printre favoriţi la “45+” mai figurează Ion Lambantu, Mihail Zarea şi Vladimir Petcov.

La proba de dublu intriga este şi mai mare, pentru că perechile sînt mult mai echilibrate, astfel încît campionii titulari Igor Cuzneţov–Artur Zgardan (ambii din Chişinău) au o sarcină extrem de dificilă întru apărarea titlului cucerit anul trecut. În ultimii 6 ani nici o pereche nu a reuşit să cîştige campionatul de 2 ori la rînd.

Cel mai titrat jucator în urma celor 14 ediţii ale Nationalelor este Igor Cuznetov (9 titluri de campion la simplu si 7 la dublu), urmat de Slavian Gutu (5 - la simplu si 7 - la dublu), Vladimir Iampolschi (2 - la simplu si 4 - la dublu) şi Veaceslav Dodu (2 - la simplu si 2 - la dublu).

Ediţia curentă se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul important din partea Federaţiei de Tenis a Moldovei. De asemenea, în calitate de parteneri figurează următoarele companii – Concernul “Bayer CropScience”, Companiile “DAAC-Vita” (Apa minerală „Şoapta izvorului”), AZMOL (“Casa Curată”) şi Asociaţia MARCU.

Invităm ziariştii sportivi şi pe toţi iubitorii tenisului să fie alături de noi în zilele Campionatului.

Accesul este liber.

Serviciul AVTMinfo
contact@avtm.md

 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 296926