Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / Al XV-lea campionat naţional – un eveniment pe cinste
06.10.2007
Al XV-lea campionat naţional – un eveniment pe cinste
Versiune tipar
 

Chişinău, 5 octombrie 2007. – Practic sub toate aspectele ediţia a XV-ea a Campionatului naţional al amatorilorimage004.jpg tenisului, încheiată recent, a fost una de mare succes. Un număr record de 81 de participanţi din 4 oraşe ale ţării – Chişinău, Tiraspol, Bălti şi Tighina – au concurat în 3 probe masculine: două de simplu (jucători sub 45 de ani, “–45”, şi jucători peste 45 de ani, “45+”) şi o probă comună de dublu.

La 2 din cele 3 probe campionii titulari nu au reuşit să-şi păstreze titlurile cîştigate cu un an în urmă. În schimb este îmbucurator faptul că tenismenii din Chişinău au reuşit să domine competiţia cîştigînd toate cele trei probe.

La Simplu “–45”, Vladimir Iampolschi, cel care anul trecut a pierdut finala, acum a reuşit să devină campion, impunîndu-se în faţa lui Andrei Razimovschi, aflat în ascensiune, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-1.

image006.jpg image008.jpg image010.jpg

Şi în proba de dublu intriga a fost mare, înregistrîndu-se o schimbare de campioni. Învingătoare a devenit perechea din Chişinău Adrian Mariciuc–Valeriu Mîndru, care a învins în finală tandemul din Bălţi Alexandr Malîşco-Denis Jivelco cu 6-4, 6-3.

image012.jpg image014.jpg

Doar în proba de Simplu “45+” campionul titular, Slavian Guţu (Chişinău), a reusit să-şi păstreze titlul cîştigat anul trecut. image016.jpgPractic la startul competiţiei S.Guţu nu era considerat drept favorit principal, avîndu-se în vedere anumite probleme de sănătate. În plus, la proba respectivă a fost admis un jucător străin, diplomatul american Gary Linden, aflat cu serviciul în Moldova. Dînsul a demonstrat o prestaţie extraordinară, eliminînd pe rînd pe unii dintre cei mai puternici jucători veterani din Moldova – V.Dodu şi V.Petcov. În felul acesta finala i-a pus faţă în faţă pe moldoveanul S.Guţu şi pe americanul G.Linden. Numărul mare de participanţi a făcut ca în ultima zi să se joace şi semifinalele şi finalele. Cu toate acestea ambii jucători au oferit un meci de zile mari, care a durat peste 2,5 ore, terminîndu-se în nocturnă, cu mingi executate foarte tehnic şi inteligent, cu răsturnări de scor şi situaţii surprinzătoare. „Ca valoare sîntem aproape egali, atît doar că eu am prins astăzi o zi extraordinară, practic autodepăşindu-mă”, a mărturist S.Guţu după meciul final, pe care l-a cîştigat cu 6-3, 7-5. Este al 6 titlu de campion la simplu cîştigat de S.Guţu la cele 15 ediţii ale Campionatului (la care se adaugă alte 7 titluri de campion la dublu).

image018.jpg image020.jpg image022.jpg

Ediţia a XV-ea a Campionatului s-a desfăşurat sub egida şi cu sprijinul important din partea Federaţiei de Tenis a Moldovei. De asemenea, în calitate de parteneri au figurat: Concernul “Bayer CropScience”, Companiile “DAAC-Vita” (Apa minerală „Şoapta izvorului”), AZMOL (“Casa Curată”) şi Asociaţia MARCU.

 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 295987