Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / Cupa de iarnă 2009 - un turneu internaţional de mare calibru
15.03.2009
Cupa de iarnă 2009 - un turneu internaţional de mare calibru
Versiune tipar
 

Ajuns la ediţia V Turneul internaţional „Cupa de iarnă 2009„ pentru veterani este prima competiţie de anvergură a sezonului, desfăşurată sub egida AVTM şi avînd ca organizatori cluburile private de tenis „Olimpia 2000” şi „Pantera”. Turneul s-a desfăşurat la sfîrşitul lui februarie – începutul lui martie (26.02.09-01.03.09) pe două terenuri în sală cu suprafaţa rapidă de lemn.

Specific pentru ediţia din anul curent a fost numărul record de sportivi înscrişi în competiţie – 60 (!), 17 tenismeni fiind din România, inclusiv jucători clasaţi pe primele locuri în clasamentele româneşti ale veteranilor tenisului. În total au participat jucători din 6 ţări – Armenia, Liban, România, SUA, Ucraina şi Moldova. A fost cea mai mare şi mai diversă participare de tenismeni din istoria de 5 ani a turneului. Probele disputate pe vîrste au fost doar masculine: Simplu 35+, Simplu 45+, Simplu 50+, Dublu (comun) şi proba VIP.  

Surpriza absolută a turneului a fost evoluţia lui Andrei Razimovschi din Chişinău, care a înregistrat o spectaculoasă reuşită prin cîştigarea atît a probei de Simplu 35+, cît şi a probei de Dublu (în pereche cu americanul Gary Linden).

În mod surprinzător pentru majoritatea jucătorilor şi spectatorilor, la proba de „Simplu 35+” Andrei reuşeşte să-l surclaseze în semifinale pe nr. 1 al României, Sorin Donescu, după un meci dramatic, în care Andrei a demonstrat tot ce se poate demonstra – joc tehnic, voinţă, nervi, stăpînire de sine. Scor: 4-6,6-4,11-9, ghemul decisiv (tie-break) fiind unul de infarct, Andrei reuşind să salveze 2 mingi de meci (!). Este adevărat că între cei doi există o diferenţă de vîrstă, Andrei fiind cu 6 ani mai tînăr (o diferenţă ca între Nadal şi Federer, dacă ni se permite o atare comparaţie), dar trebuie să specificăm că Donescu vine din tenisul de performanţă, iar Andrei din cel de amatori, fiind un autodidact. Şi la „Dublu” Andrei joacă şi învinge în semifinale contra lui Donescu (care a făcut pereche cu Olivier Rădulescu, fiind  nr. 1 în România şi la dublu), iar Andrei juca prima oară un turneu în pereche cu americanul G.Linden. Scor iaraşi la limită: 3-6,6-4,9-7. Deja finalele, si la „Simplu” şi la „Dublu”, au fost pentru Andrei cu mult mai uşoare. Chiar şi faptul că oponentul său din finala de simplu a fost legendarul jucător veteran Igor Cuzneţov din Chişinău, triplu campion al turneului dat, victoria uşoară în două seturi, inclusiv cu un set la zero în premieră istorică contra lui Cuzneţov, vorbeşte despre clipa de aur în jocul lui Andrei, care consemnează cel mai răsunător succes din carieră al chişinăueanului. Rămîne doar să regretăm faptul că Andrei ne va părăsi în curînd, urmînd să se stabilească cu traiul pe meleaguri foarte îndepărtate. Îi urăm din inimă numai bine, muncă şi tenis din plin, să nu ne uite şi să ne mai viziteze cu prilejul vreunui turneu mai deosebit.

 

Dăm mai jos toate rezultatele tehnice din finalele competiţiei însoţite de cîteva poze:

Simplu 35+

RAZIMOVSCHI Andrei (Moldova) – CUZNEŢOV Igor (Moldova): 6-0,6-3

Simplu 45+

MINASIAN Samvel (Armenia) – LINDEN Gary (SUA): 6-1,4-6,6-4

Simplu 50+

VOLOŞIN Miroslav (Ucraina) – DODU Veaceslav (Moldova): 6-2,6-4

VIP

ŢARIUC Eugen (Moldova) – LAMBANTU Ion (Moldova): 7-5,7-6

 

Dublu

RAZIMOVSCHI A.(MDA)/ LINDEN G. (SUA) – MOSCOVCIUC V./MATVIEVICI D. (MDA)
6-3,6-1

 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 295985