Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / “MILLENIUM” – TURNEUL DE LA CONFLUENŢA ANILOR
28.01.2011
“MILLENIUM” – TURNEUL DE LA CONFLUENŢA ANILOR
Versiune tipar
 

Acordul final al sezonului competiţional 2010 l-a constituit tradiţionalul turneu de sală de la sfîrşitul anului 2010 – „Millenium” – organizat de cluburile „Olimpia” şi „Pantera”, sub egida AVTM, şi care a ajuns la ediţia a 11-ea.

Aşteptat cu mare interes de pasionaţii de tenis, ediţia data a turneului nu a fost lipsită de o serie de surprize, dar şi de absenţe notorii precum cele ale lui Denis Jivelco, Igor Cuzneţov, Samvel Minasian şi Slavic Dodu.

Proba: Simplu “–45”

A fost unica probă fără surprize, în care cîştigătorul titular, Viorel Galaju, fost profesionist şi campion naţional, fost membru al echipei Moldovei de “Cupa Davis”, şi apărat titlul fără probleme, învingîndu-l în finală pe Vladimir Iampolschi cu 6-0, 7-5. Locurile 3-4 le-au împărţit V.Morev şi E.Ţariuc. Chiar şi fără a participa la turenul final al sezonului, Denis Jivelco (Bălţi), lider în clasamentul la zi, a reuşit să-şi păstreze locul de frunte, devenind al doilea an consecutiv campion al anului.

Proba: Simplu “45+”

Dimpotrivă, cea mai mare surpriză s-a produs în această categorie: în fază semifinalelor Slavian Guţu îl învinge clar cu 6-0,6-2 pe campionul titular Serghei Ştepu, apoi trece în finală şi de Vladimir Petcov cu 6-2,7-6. Astfel, S.Guţu, aflat în evidentă revenire de formă fizică, cîştigă a 5-ea oară turneul dat, fiind devansat doar de legendarul I.Cuzneţov cu  6 titluri la activ.
Locurile 3-4 le-au împărţit Igor Cojanov şi Serghei Ştepu. Deşi prezent doar ca spectator, fără să joace, din motive de sănătate, Slavic Dodu a rămas în fruntea clasamentului cîştigînd a 4-a oară titlul de campion al anului.

Proba: Dublu

O altă surpriză s-a produs în proba deschisă de dublu: în revenire după o traumă îndelungată Valeriu Mîndru, în pereche cu Vladimir Iampolschi şi-au adjudecat victoria în faţa cuplului-surpriză Vladimir Petcov-Evgheni Ţariuc cu scorul de 6-4,6-4.

Proba: Consolare
Victoria în consolări i-a revenit lui Grigori Gramatin, care a dispus în finală de Gheorghe Luca.

Proba: “VIP”

Ultima surpriză ţine de aacestă probă, în care Dorin Alexei, în mare creştere de formă sportivă, cîştigă primul său turneu de anvergură, după vicotria repurtată în finală în faţa lui Vadim Covtun cu 6-4, 7-5.

Urări de sănătate pentru Slavic Dodu

Organizatorii turneului au făcut un frumos şi emoţioant gest, înmînînd un premiu simbolic lui Slavic Dodu, abia revenit după cîteva seriose intervenţii chirurgicale.  Îi spunem şi noi pe această cale „Bine ai revenit, Slavic, să te refaci complet şi să te vedem din nou pe terenurile de tenis” !


POZE MILLENIUM

 

AVTM-logoServiciul AVTMinfo contact@avtm.md
 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 295951