Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / CAMPIONATUL AMATORILOR SI VETERANILOR 2011 – TOTALURI
11.10.2011
CAMPIONATUL AMATORILOR SI VETERANILOR 2011 – TOTALURI
Versiune tipar
 

Al 19-lea an la rînd amatorii şi veteranii tenisului şi-au disputat întîietatea în cadrul competiţiei lor majore – Campionatul naţional – disputată la sfîrşitul lui septembrie curent. Ca şi în ceilalţi ani nivelul Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova (AVTM), organizatorul întrecerii, a reuşit să confere evenimentului nivelul cuvenit de campionat naţional.
La startul competiţiei s-au alineat 67 de tenismeni din Chişinău, Bălţi şi Tiraspol, dar şi invitaţi speciali din România (Suceava şi Botoşani), Canada (Montreal) şi Germania (Bonn), înscrişi în 3 categorii de joc – două de simplu (jucători sub 45 de ani, “–45”, şi jucători de peste 45 de ani, “45+”) şi o probă comună de dublu.
Iata, pe scurt, cum s-au derulat evenimentele:


Simplu “–45”
Surpriza din această ediţie au servit-o iarăşi cei 3 jucători din Bălţi, toţi ajungînd mai întîii în sferturile de finală, după eliminarea a 2 favoriţi. Pînă la urmă finala a fost o reiterare a celei de anul trecut în care s-au întîlnit bălţenii Denis Jivelco, campionul titular, şi Alexandr Malîşco, vicecampionul titular, finala fiind cîştigată din nou de Denis Jivelco cu 6-4,6-4. Astfel, Denis devine triplu campion naţional, fiind invincibil 3 ani la rînd. Experimentaţii şi titraţii chişinăueni, Vladimir Iampolschi şi Igor Cuzneţov, nu au reuşit să-i stopeze în semifinale pe cei 2 bălţeni.


Simplu “45+”
În această categorie surprizele au fost mai mari. Mai întîi este eliminat în sferturi campionul titular Viorel Negru (Suceava) în meciul disputat la limită contra lui Vladimir Petcov (Chişinău): scor 7-6,3-7,10-7 pentru V.Petcov. Apoi în semifinală este eliminat şi vicecampionul de anul trecut Veaceslv Dodu, care cedează lui Slavian Guţu cu 3-6,0-6. Dar ultimul cuvînt avea să-i aparţină lui Samvel Minasian, veteran cu experienţă şi antrenor de tenis, care a dispus în finală de S.Guţu cu 6-3,6-3, cucerind al doilea titlu de campion naţional (precedentul în 2009).


Dublu
Şi în această probă s-a produs schimbarea campionilor titulari. Surpriza a venit din partea chişinăuenilor tineri şi ambiţioşi, dar şi bine sudaţi în jocul de dublu, Vladimir Lazarenco/Grigori Gramatin. Dînşii au reuşit performanţa accederii în finală, eliminînd în semifinală favoriţii nr. 2, Vladimir Moscovciuc/Evgheni Ţariuc. Pe cealaltă parte, perechea favorită nr. 1, Igor Cuzneţov/Slavian Guţu, a cedat oarecum neaşteptat în semifinală perechii Samvel Minasian/Vladimir Petcov, unica explicaţie evidentă fiind oboseala celor dintîi, care au avut un sezon internaţional de excepţie prin cucerirea medaliilor de bronz la Europenele din Baden-Baden (Germania), precum şi la Internaţinalele României (Mamaia). Titlul de campion  naţional la dublu a fost cîştigat în final de Samvel Minasian/Vladimir Petcov cu scorul de 6-4,7-6.


Turneul de consolare
Turneul de consolare, în care au jucat învinşii din primul tur al tablourilor principale de la cele două categorii de vîrstă, a fost cîştigat de chişinăueanul Evgheni Ţariuc, care a dispus în finală de alt chişinăuean, Alecu Deleu, cu scorul de 6-0,7-6.

Organizatorii au adus sincere tuturor sponsorilor şi susţinătorilor care au contribuit la succesul competiţiei. Aceştia sînt: Clubul Energy Fitness, head, Producătorul apei minerale “CRISTALINĂ de PURCARI”, Dnii Ion Lambantu, Dmitri Tavalinschi, Alex Bodaşco şi Eleferie Pitel
Toate contribuţiile au generat un fond de premii evaluat la peste 20000 de lei.
ÎN NUMELE TUTUROR PARTICIPANŢILOR ŞI AL ORGANIZATORILOR LE ADUCEM SINCERE MULŢUMIRI ŞI PE ACEASTĂ CALE PENTRU SPRIJINUL ACORDAT.

Următoarele turnee din Calendarul competiţional 2011 al AVTM sînt Turneul campionilor (Masters), în care se vor confrunta primii 9 jucători din clasamentul la zi, actualizat conform rezultatelor de la Campionatul naţional, şi Memorialul de dublu (deschis).

AVTM-logo

Serviciul AVTMinfo
contact@avtm.md

Secvenţe foto de la Campionat:

 

 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 296873