Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / “MILLENIUM” – ULTIMUL ACORD COMPETIŢIONAL PENTRU 2011
28.01.2012
“MILLENIUM” – ULTIMUL ACORD COMPETIŢIONAL PENTRU 2011
Versiune tipar
 

Turneul de sală „Millenium - 2011”, desfăşurat la sfîrşitul lui decembrie 2011, a constituit acordul final al sezonului competiţional 2011. Organizat  prin eforturile constante ale aceloraşi două cluburi de tenis – „Olimpia” şi „Pantera” – turneul în cauză, aflat sub egida AVTM, a ajuns la ediţia a 12-ea şi a întrunit la startul ei 54 de sportivi, care au concurat în 3 probe de simplu şi una de dublu. Majoritatea concurenţilor au fost din Chişinău, lor alăturîndu-se ciţiva jucători redutabili din Bălţi.

Nu au lipsit nici de această dată surprizele, ba chiar au fost mai multe decît la ediţia din 2010. Astfel, în toate probele de simplu campionii titulari nu au reuşit să reitereze succesul de la ediţia precedentă, cedînd titlurile altor concurenţi. Protagonistul principal al acestei ediţii a fost indiscutabil Vladimir Iampolschi, revenit în forţă în circuitul competiţional spre sfîrşit de sezon, care a cîştigat şi proba sa de simplu şi pe cea de dublu. Să trecem la detalii.

Proba: Simplu “–45”

Momentul de intrigă era unul maxim. În cazul în care Denis Jivelco (Bălţi) cîştiga turneul dînsul urma să devină campion al anului 2011, depăşindu-l la limită pe Valeriu Mîndru, care ocupa locul 1 la startul competiţiei. V.Mîndru nu a participat la proba de simplu, nefiind refăcut completamente din punct de vedere fizic. Denis a avansat fără probleme în finală. Aici însă avea să dea piept cu Vladimir Iampolschi, în mare formă pe suprafaţă rapidă. Meciul a fost extraordinar de spectaculos, încheit în 3 seturi, însă ultimul set a fost adjudecat de Vladimir Iampolschi – 6:4,4:6,6:2 – care cucereşte al doilea titlu la individual (primul - în 2006). Iar Denis ratează şansa de a deveni al treilea an consecutiv campion al anului, în timp ce Valeriu Mîndru reuşeşte în premieră, şi după mulţi ani de eforturi, să devină Campionul anului 2011 în baza rezultatelor înregistrate în sezonul 2011. Locurile 3-4 le-au împărţit Alexandr Malîşco (Bălţi) şi Adrian Mariciuc.

Proba: Simplu “45+”
Această probă a avut o reiterare a finalei din 2010 în care s-au întîlnit aceeaşi concurenţi - Slavian Guţu şi Vladimir Petcov.  Rolurile însă s-au inversat de această dată. Forma fizică mai bună a lui Vladimir i-a permis să reziste aproape 3 ore de joc pînă la abandonarea adversarului la mijlocul setului 3. Scor final 2:6, 6-4, 4:3 (aban.) pentru Vladimir Petcov, care devine pentru întîia dată campion la Millenium. Locurile 3-4 le-au împărţit David Gold şi Serghei Ştepu.

Proba: Dublu

A fost unica probă în care campionii titulari şi-au apărat titlul. Acelaşi Vladimir Iampolschi, în pereche cu Valeriu Mîndru, reuşesc să reitereze victoria din 2010, învingînd în finală perechea mixtă Olga Cosîh/Evgheni Macarov cu scorul de 7:5,4:6,6:4. V.Iampolschi cucereşte astfel al 6-lea titlu la dublu (număr record). Mai mult decît atît, graţie victoriei la dublu, Valeriu Mîndru devine Campion al anului 2011 şi la proba de dublu. Locurile 3-4 le-au împărţit perechile Serghei Zaicenco/David Gold (care au eliminat favoriţii 3 în sferturi) şi Alexandr Malîşco/Denis Jivelco.

Proba: “VIP”

Ultima surpriză în probele de simplu îl are ca autor pe Igor Bondarciuc, care cucereşte în premieră titlul de cîştigător al turneului în prestigioasa probă a VIP-lor. În meciul final Igor l-a întrecut pe Dmitri Tavalinschi cu scorul de 6-3,7-5.

Proba: Consolare

Victoria în această probă, în care participă învinşii din primul tur al tablourilor principale, a revenit lui Valeri Tlepberghenov, aflat într-un constant progres de formă, care a dispus în finală de Dmitri Antoncic cu scorul de 4:6,7:5, 8:6.

FELICITĂRI TUTUROR !

POZE MILLENIUM - 2011










 

AVTM-logoServiciul AVTMinfo
contact@avtm.md

 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 295923