Apasa shi imprima documentul
 
22.08.2021
UN TURNEU NAȚIONAL DE AMATORI ȘI VETERANI ÎN PREMIERĂ ABSOLUTĂ!

 

La începutul lui august curent, în luna în care este marcată a 30-ea aniversare a Independenței Republicii Moldova, AVTM a reușit să organizeze în premieră absolută un turneu național pentru amatori și veterani absolut inedit și cu denumirea sugestivă ”Cupa INDEPENDENȚEI”.

Iată prin ce a fost inedit acest turneu:

  • în premieră jucătorii amatori au concurat în trei grupe valorice la Simplu – Categoria I (nivel începător); Categoria II (nivel mediu); și Categoria III (nivel avansat);
  • a fost organizată și o probă de Simplu pentru veterani (50+);
  • proba de Dublu a fost una comună cu o serie de restricții privind formarea perechilor pentru a echilibra tabloul;
  • pe parcursul turneului au fost transmise în direct cele mai importante meciuri printr-un canal video YouTube.

Turneul dat este primul în tentativa, asumată de AVTM în urma unui parteneriat cu Federația Națională stabilit la început de sezon, de a reglementa tenisul de amatori prin turnee naționale și clasamente naționale agregate pe baza clasamentelor existente din circuitele de amatori active în prezent. În cazul tenisului de veterani reglementarea se va face și în continuare pe categorii de vîrstă, conform criteriilor Federației Internaționale de Tenis (ITF), iar cea de amatori prin:

Astfel clasamentul inițial pentru trei grupe valorice de amatori a fost elaborat și discutat în cadrul Grupului consultativ AVTM pentru tenisul de amatori, creat ad-hoc, din care fac parte reprezentanți ai AVTM (Slavian Guțu) și coordonatorii principalelor circuite de amatori active – Tenis Partener Chișinău (TPC, Alecu Deleu), Loco-Liga (Clubul ”Locomotiva-777”, Vladimir Perepelița), Amateur Tennis Masters (ATM, Eugen Gorbuli) și Amator Tour (AT, Yuri Boldîrev). Clasamentele au fost stabilite pe trei categorii valorice menționate mai sus.

După Turneul ”Cupa INDEPENDENȚEI” se vor lua în calcul și punctele acumulate în acest turneu național, după care va urma Campionatul național al amatorilor și veteranilor (sfîrșit de septembrie / început de octombrie ) și Turneul Masters-2021, cu actualizarea clasamentelor.

Turneul ”Cupa INDEPENDENȚEI” s-a desfășurat sub egida și cu sprijinul FNTM. De asemenea, am avut în calitate de partener și Compania CORALCLUB, specializată în produse de calitate pentru menținerea sănătății, care a oferit tuturor premianților seturi-cadou cu produsele sale și a organizat la final și o tombolă pentru toți participanții, jucători și suporteri. Mulțumim și pe această cale partenerilor noștri pentru suportul acordat.

Menționăm interesul mare manifestat în special de jucătorii amatori față de acest turneu. În total am avut 60 de participanți la probele de Simplu și 24 la cea de Dublu

Prezentăm mai jos rezultatele finale al Turneului.  

SIMPLU (21 jucători)

Amatori / Categoria I

SIMPLU (18 jucători)

Amatori / Categoria II

SIMPLU (12 jucători)

Amatori / Categoria III

1. CAPRIȘ Grigore

2. TERR Dmitri

3. BOTNARU Alexei

4. NENIȚA Marcel

1. BOGDAN Marius

2. NAIDA Serghei

3. BOGDAN Victor

4. ANISTRATENCO Serghei Sr.

1. MARINOV Alexandr

2. ANTOCI Alexandr

3. RADOV Veaceslav

4. MUNTEANU Serghei

 

SIMPLU (9 jucători)

Veterani 50+

DUBLU COMUN

12 perechi / 24 de jucători

1. MOSCOVCIUC Vitali

2. PORUBIN Andrei

3. LAMBANTU Ion

4. GUȚU Slavian

1. ANISTRATENCO S.Sr. – ANISTRATENCO S.Jr.

2. BĂRBUȚA Adrian – OPALCO Vladimir

3. PÎTOV Igor – GRECU Bogdan

4. MEDVEDEV Vladimir – CAZAC Tudor

Secvențe foto de la Turneu:





































































 

Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.