Apasa shi imprima documentul
 
16.11.2009
FINAL DE SEZON AVTM 2009 – TURNEUL CAMPIONILOR - MASTERS

 

Turneul campionilor AVTM “Masters-2009”, disputat în octombrie a.c., a reprezentat acordul final al Circuitului competiţional “AVTM-2009” pe terenuri descoperite. În conformitate cu Regulamentul specific acestui tip de turnee (uşor adaptat circumstanţelor AVTM) au fost admişi în concurs primii 9 clasaţi din clasamentul AVTM la zi în doua categorii de vîrstă: Simplu “-45” şi Simplu “45+”.
Cei nouă jucători din fiecare categorie de vîrstă au fost divizaţi în 3 subgrupe a cîte 3 jucători. În subgrupe s-a jucat fiecare cu fiecare, iar în faza semifinalelor au avansat clasaţii pe locul 1 plus un jucător de pe locul 2, cel mai bine clasat pe această poziţie.
Principala caracteristică a “Masters”-ului din acest an a fost faptul că ambii campioni naţionali 2009 şi-au adjudecat clar victoriile în turneu, reconfirmîndu-şi valoarea şi înscăunîndu-se sigur în fruntea clasamentelor respective de simplu.  Au fost şi absenţe notorii în ambele categorii de vîrstă din varii motive, prevalînd cele cauzate de traume.

Simplu “-45”
În această categorie bătălia finală s-a dat între campionul naţional Denis Jivelco din Bălţi şi Andrei Beleaev din Chişinău (situat pe locul 6 la startul turneului).

Ca şi în alte meciuri disputate între cei doi, meciul de la “Masters-2009” a fost unul interesant, culminînd cu setul 3 în care Denis a avut mai mult nerv şi siguranţă.

Ca urmare a victoriei de la “Masters-2009” Denis Jivelco şi-a consolidat poziţia de nr. 1 cu un punctaj de 537, cu 146 mai mult decît ocupantul locului 2. Andrei a urcat 2 locuri în clasament, situîndu-se pe poziţia a 4-a cu 381 de puncte, cu 10 puncte mai puţin decît ocupantul locului 2.

Locul 3 a fost cucerit de Vladimir Lazarenco, după victoria sa asupra lui Andrei Rvaciov, ambii din Chişinău.

Simplu “45+”
În această categorie s-au confruntat în finală ocupanţii locului 1, Veaceslav Dodu, şi al locului 2, Samvel Minasian (ultmul fiind şi campion naţional 2009). Nu a fost de fapt o luptă strînsă pentru că Samvel a avut o prestaţie dominantă categorică în faţa lui Veaceslav, repurtînd o victorie clară şi devenind astfel nr. 1 în premieră. Samvel a fost tenisman de performanţă, maestru în sport al ex-URSS, a jucat în tinereţe pentru selecţionata Armeniei, iar de 10 ani este stabilit în Moldova, activiînd în calitate de antrenor de tennis la un club privat.


Locurile 3 şi 4 le-au împărţit David Gold şi Vladimir Petcov.

Clasamentul final al Turneului Masters-2009

Simplu “-45”
1. JIVELCO

2. BELEAEV

3. LAZARENCO
4.
RVACIOV
5.
ALEXEI
6.
TIGANESCU
7.
MOSCOVCIUC
8. NICHIFOROV
9.
CEAICOVSCHI

Simplu “45+”
1. MINASIAN
2. DODU
3-4. GOLD
       PETCOV
5. MEDVEDEV
6. PITEL
7. LAMBANTU
8-9. DELEU
     TLEPBERGHENOV

 

Acordul final al sezonului competiţional 2009
Ultimul turneu al sezonului competiţional “Circultul AVTM – 2009” se va desfăşura tradiţional la sfîrşitul lunii decembrie a.c. Este vorba de Turneul “Millenium”, un turneu pe teren acoperit (parchet), ajuns la ediţia a 10-ea. Anume acest turneu va însemna ultimul acord al sezonului competiţional 2009, care va desemna şi campionii anului.    

AVTM-logo

Serviciul AVTMinfo
contact@avtm.md

 

Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.