Apasa shi imprima documentul
 
22.09.2010
ASTĂZI ÎNCEPE CAMPIONATUL NAŢIONAL AL AMATORILOR

 

Chişinău, 22 septembrie 2010. – Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova (AVTM) împreună cu Partenerul său principal, dl Valeriu Pleşca, cunoscută personalitate a vieţii sociale din Moldova, organizează a XVIIl-ea ediţie a Campionatului naţonal al amatorilor tenisului. Competiţia se va ţine în zilele de  23-26 septembrie a.c. pe terenurile de zgură ale Clubului de Tenis “Locomotiva-777” (str. Tăbăcăria Veche 25). Faza finală se va derula duminică, 26  septembrie curent.

Campionatul se va desfăşura în două categorii de vîrstă la proba de simplu – tenismeni sub 45 de ani (“–45”) şi tenismeni peste 45 de ani (“45+”) – şi la o singură probă comună la dublu în cadrul căreia suma anilor jucătorilor din perechi trebuie să fie de la 80 în sus. Această restricţie a fost introdusă pentru a echilibra valoare de joc a perechilor. Este aşteptat un număr de participanţi de circa 75 de sportivi din 5 oraşe ale republicii (Chişinău, Tiraspol, Bălţi, Tighina, Cahul).  În plus, graţie sprijinului din partea Partenerului principal al Campionatului, sînt invitaţi cîţiva jucători din ţările vecine, România şi Ucraina, cu care AVTM are stabilite frumoase relaţii de cooperare.

Campionii titulari la probele de simplu – bălţeanul Denis Jivelco (–45) şi chişinăueanul Samvel Minasian (45+) – vor avea de apărat titlurile în faţa unor jucători în bună formă şi dornici de a dobîndi şi/sau redobîndi titlurile naţionale. Este vorba în primul rînd de legendarul jucător şi deţinătorul absolut al recordului de titluri de campion Igor Cuzneţov din Chişinău. Printre alţi favoriţi se numără foştii campioni Veaceslav Dodu, Vladimir Iampolschi, Adrian Mariciuc şi Slavian Guţu din Chişinău, precum şi Alexandr Malîşco din Bălţi. În plus, Tiraspolul intenţionează să trimită jucători ce pot produce adevărate surprize. Şi, bineînţeles, jucătorii valoroşi din România şi Ucraina vor face o concurenţă solidă jucătorilor noştri.

La proba de dublu intriga este şi mai mare, pentru că ultimele două ediţii au fost dominate de perechea din Bălţi Denis Jivelco - Alexandr Malîşco, or Chişinăul are mai multe perechi puternice ce ard de nerăbdare să readucă titlul în capitală după ce au dominat proba la primele 15 ediţii (1993-2007).

Cel mai titrat jucător în urma celor 17 ediţii ale Naţionalelor este Igor Cuznetov (10 titluri de campion la simplu şi 7 la dublu), urmat de Slavian Guţu (6 - la simplu, 7 - la dublu), Vladimir Iampolschi (3 - la simplu, 4 - la dublu), Adrian Mariciuc (2 - la simplu, 2 - la dublu) şi Veaceslav Dodu (2 - la simplu şi 2 - la dublu).

Întrebat despre faptul cum s-a închegat parteneriatul cu AVTM pentru Campionatul de tenis al amatorilor, dl Valeriu Pleşca, Partenerul principal al Campionatului, a ţinut să remarce următoarele: “Am îndrăgit tenisul cu mulţi ani în urmă, atît de mult încît mi-am amenajat chiar şi un teren lîngă casă. Consider că acest sport are o splendoare aparte, iar prestigiul şi popularitatea de care se bucură în lume constituie un argument puternic de a-l sprijini şi dezvolta masiv şi aici la noi, folosindu-l deopotrivă ca mesager al prieteniei şi păcii, şi ca mijloc de promovare a imaginii ţării. Totodată, am urmărit cu admiraţie întreaga activitate entuziastă a AVTM pe durata a circa 2 decenii, fiind impresionat de cele realizate şi avînd convingerea că merită să i se acorde tot sprijiniul pe care personal îl pot acorda, mai ales atunci cînd e vorba de o competiţie naţională majoră cu participare internaţională”.

Invităm ziariştii sportivi şi pe toţi iubitorii tenisului să fie alături de noi în zilele Campionatului.
Accesul este liber.

 Serviciul AVTMinfo
contact@avtm.md

 

 

Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.