Apasa shi imprima documentul
 
25.12.2012
TURNEUL MASTERS CU DOUĂ PROBE ÎN PREMIERĂ

 

Turneul campionilor (Masters) este cel care încheie sezonul în aer liber pe zgură și care a fost în 2012 unul cu două mari surprize, aducînd, alături de tradiționalele probe de simplu, alte două  probe disputate în premieră – cea feminină și cea de dublu.

Simplu „-45”
Turneul a fost cîștigat în premieră de către Grigori Gramatin, care și-a luat revanșa în fața lui Andrei Razimovschi după a reiterare a finalei Campionatului național din septembrie curent. Scor – 7/5, 6/2. Prin această victorie Grigori și-a consolidat poziția nr.1 în clasamentul de Simplu ”-45”. Locul 3 a revenit lui Ceslav Ciuhrii.

Simplu „45+”
Finalistul de anul trecut, Vladimir Petcov, reușește să cîștige anul acesta în finala disputată contra lui David Gold cu scorul de 6/2, 6/4, adăugîndu-și în palmares al 4-lea titlu de cîștigător al Masters-ului (precedentele – în 2004, 2007 și 2010). Locul 3 a revenit lui Vladimir Medvedev.

Proba feminină
În premieră absolută a fost disputată proba feminină de simplu, ca o continuare firească a debutului acestei probe la Campionatul național din septembrie a.c.
După o prestație frumoasă și convingătoare proba a fost cîștigată de Angela Ceaicovscaia, care a dispus în finală  de Irina Matveeva cu 6/0,7/5. Locul 3 a revenit Nadejdei Stanceva.

Dublu
Această probă s-a disputant și ea pentru prima data, fiind comasată cu Memorialul de dublu ”Martîșcenco-Caranicolov”.
Ca și în ultimii doi ani, în cadrul Turneul memorial, s-a impus perechea Vitalie Moscovciuc - Evgheni Ţariuc, care a cîștigat în finală contra perechii Vladimir Petcov - Alic Bodașco în 3 seturi: 6/3,3/6,6/1.
Întreg turneul s-a desfășurat sub egida și cu sprijinul Federației de Tenis a Moldovei, fapt pentru care ținem să-i aducem muțumiri și pe acestă cale și în special Președintelui Federației, dra Marina Tauber.

POZE: MASTERS-UL DE SIMPLU


POZE: MASTERS-UL DE DUBLU

 

Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.