Relaţii:
contact@avtm.md
Română
Prima / Noutăţi / MASTERSUL-2023 – UN TURNEU DE EXCEPȚIE CU PREMII ÎNMÎNATE DE RADU ALBOT
09.01.2024
MASTERSUL-2023 – UN TURNEU DE EXCEPȚIE CU PREMII ÎNMÎNATE DE RADU ALBOT
Versiune tipar
 

O nouă premieră absolută a marcat sfîrșitul anului 2023 pentru veteranii tenisului din țară. Ca urmare a invitației generoase din partea Federației Naționale de Tenis a Moldovei (FNTM), AVTM a desemnat cei mai buni jucători-veterani ai anului, care au participat în premieră la Masters-ul 2023, organizat de FNTM în luna decembrie a anului trecut.

La fel ca și la Campionatul de vară al FNTM, din iunie 2023, veteranii au concurat, cîte 8 jucători, în trei probe – Simplu 45+, Simplu 60+ și Dublu (85+/suma vîrstelor).  
Echipa FNTM a depus eforturi considerabile ca turneul să se desfășoare în formula clasică de masters în pofida unor dificultăți apărute în urma unei intemperii. În final turneul s-a desfășurat în condiții bune pe terenurile de la Arena Chișinău cu un arbitraj impecabil din partea arbitrului Mihail Zaicenco, delegat de FNTM.

Dăm mai jos numele cîștigătorilor și premianților:

Simplu 45+
1.MOSCOVCIUC Vitalii
2.PORUBIN Andrei
3 .CHIRIAC Andrei

Simplu 60+
1. ZAVTUR Igor
2.LAMBANTU Ion
3.GUȚU Slavian

DUBLU
1. CIORNÎI Victor – ALEXEI Dorin
2. MOSCOVCIUC Vitalii - GRAMATIN Grigorii

Cel mai senzațional rezultat l-a înregstrat Igor Zavtur, la Simplu 60+, care a cîștigat proba într-o manieră solidă și joc stabil, trecînd în semifinală de legendarul Igor Cuznețov, apoi de binecunoscutul Ion Lambantu, într-o finală spectaculoasă, cîștigată la limită.  De altfel, toate cele trei finale s-au disputat dintr-un maxim număr de seturi. Iată rezultatele finalelor:

Simplu 45+:  MOSCOVCIUC Vitalii - PORUBIN Andrei  4-6, 7-5, 10-4
Simplu 60+:  ZAVTUR Igor - LAMBANTU Ion  6-7, 7-6, 10-4
DUBLU:  CIORNÎI V. / ALEXEI D. - MOSCOVCIUC V. / GRAMATIN Gr.  4-6, 6-1, 10-7

Joc demonstrativ de excepție cu Radu Albot

Înainte de ceremonia de premiere a Masters-ului 2023 FNTM a organizat, spre deliciul copiilor, al sportivilor, părinților și al veteranilor, un joc demonstrativ de dublu în care s-au
duelat marele nostru jucător profesionist Radu Albot, în pereche cu tatăl său Vladimir,  și perechea formată din doi cei mai buni jucători-veterani -  Victor Ciornîi și Vitalii Moscovciuc. Veteranii au învins cu 10 la 8 într-un ghem lung (tie-break) după o luptă strînsă și palpitantă. Binențeles, au urmat fotografiile cu Radu Albot.

Ceremonia de premiere
Ceremonia de premiere l-a avut iarăși în calitate de protagonist pe Radu Albot,  care a înmînat premiile împreună cu secretarul general al FNTM, Natalia Belibova
Dorim să aducem sincere mulțumiri și pe această cale conducerii FNTM, personal dlui președinte Ceslav Ciuhrii și secretarului general Natalia Belibova, pentru ocazia extraordinară de a juca MASTERS-ul 2023 în condiții bune și într-o formulă clasică de masters! Modul în care FNTM a reușit să găsească soluții rapide și eficiente la diverse situații tehnice a fost unul admirabil, bravo! Ne exprimăm întreaga încredere că noul an, 2024, va fi unul al sporirii și al diversificării cooperării dintre FNTM si AVTM!

Încheiem  acest articol cu tradiționala urare a veteranilor:


LA MULȚI ANI și LA MULȚI AȘI!

Urmează o selecție de fotografii de la Turneul Masters – 2023:

I. Secvențe foto de pe terenurile de la Arena Chișinău:














II. Secvențe foto de la jocul demonstrativ cu Radu Albot













III. Secvențe foto de la Ceremonia de premiere












 
 
Sus
Prima / Mesaj / Profil / Noutăţi / Competiţii / Clasamente / Palmares
  Copyright © 2024 Asociaţia Veteranilor şi Amatorilor de Tenis din Moldova(www.avtm.md).
Toate Drepturile Rezervate.
 
 
Creat de BrandMoldova
 
Vizitatori: 297322